Palacsinta tojás nélkül

  • 2013.02.07.
  • 9

Mostanában csak ebédre vágyom sós ízvilágú ételre, reggel és este inkább a gyümölcsök csábítanak, ahhoz kell kitalálnom valamit. Legfőképp a banán az, amit szívesen eszek, pedig az első két harmadban egyáltalán nem kellett. Akkor mindig az idénygyümölcsök. Ha az épp a dinnye volt, akkor az, ha a barack, az, ha a szőlő, akkor az. Például a behozott szép nagy almák sem, viszont ahogy elkezdett érni a környéken a gubics savanykás alma, az nagyon jól esett.De hogy a palacsintára is rátérjünk, nem volt zablisztem, hogy a szokásos vegán recept szerint készítsem el, tojást meg ettem előtte valamiben. Ha tojással és szódavízzel működik a palacsintatészta, akkor tojás nélkül tejjel is kell neki, gondoltam, és valóban. Egészen finom lett, főleg, mikor rákentem a buktához használt Carobellából és a cukormentes eperdzsememből. Jól kiegészítették egymást.Hozzávalók:25-30 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)4 dl szénsavas ásványvíz1/2 l szójatej20 csepp sztívia, vagy 2 ek nyírfacukor2 ek olivaolaj1 ek lenmagsóBotmixerrel az összes hozzávalót összeturmixoljuk. Candidások teljes kiőrlésű lisztet használjanak csak. A liszt minőségétől függően, és hogy mennyire szeretünk vékony tésztát sütni, adhatunk még hozzá ásványvizet.Legalább egy negyed órát hagyjuk állni, és azután süssük.Nyers gyümölcsökkel (pl. reszelt alma, dió, kiwi), lekvárral, kölestúróval, ízlés szerint fogyasszátok.