Ha húsvét, akkor répatorta - a tuti recept!

  • 2017.04.19.
  • 5

Van két étel, amit minden húsvétkor elkészítek - a csülkös bableves és a répatorta.
Répatortából már olvashattok nálam receptet, de most a zemagazin.hu-n találtam meg a tuti és ez marad! Bár én krémet nem töltöttem bele, így is isteni lett!Répatorta15 dkg vaj20 dkg cukor3 dkg vaníliás cukor4 tojás35 dkg reszelt sárgarépa5 dkg durvára vágott dió5 dkg mazsola1 dl olívaolaj25 dkg liszt1 csapott tk szódabikarbóna2 púpozott tk. sütőpor1 kk só1 tk őrölt fahéja díszítéshez:1 tábla fehér csokoládé5 dkg vajtojás drazsé (én csak jelly beans-t kaptam, de jó lett)A vajat és a cukrokat habosra kevertem, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat. Ezután beletettem a diót, mazsolát, olajat, alaposan összekevertem. Végül jöhetett a liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, fahéj.Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.Kiöntöttem, majd mikor kihűlt, a csokit felolvasztottam, majd elkevertem benne a vajat és a sütire öntöttem. Mikor
kicsit megdermedt, de még nem egészen, akkor rátettem a színes cukordíszt.Életem legfinomabb répatortája és napokkal később is friss, porhanyós maradt a tészta.Próbálják ki, érdemes! Köszi, Fördős Zé!