Kapor és hús találkozása

  • 2017.02.26.
  • 8

Kapor függő vagyok. Sokan nem. Értem, de megérteni nem tudom. S hogy miért? Íme a válasz:sSok benne a C-vitamin (ésatöbbi), jellegzetes íze van, üdítő, friss, akár nyersen, salátának is el tudom képzelni, de fűszervajban egyszerűen isteni.
Mostanában csak piacon jutok hozzá, mert a kertben nem marad meg. Hiába veti újra anyukám, vagy Hildus, nem marad meg. A kovászoshoz is venni kell.. Sebaj, vettem, mert készült vaj, s ami megmaradt, egy kellemes ebédben végezte.Kapros-tejfölös csirke0,5 kg csirkemell1 csokor kapor6 db szárított, olajban eltett paradicsom10 db fekete olíva bogyó15 cm póréhagyma1 kis tejföl1 ek. kókuszzsírA hagymát apróra vágtam, megpirítottam, majd rákerült a csíkokra vágott hús. Amikor lepirult, beletettem az apróra vágott szárított paradicsomot és a felezett olajbogyót. Sóztam, borsoztam, s mikor készre puhult, hozzáadtam a tejfölt, s végül a kaprot.
Egyet rottyan és kész is!
Gyors, finom, laktató, ízletes. Egy kis kapribogyóval különösen ízletes ételt varázsolhatunk belőle. Akár tésztával, akár rizzsel kiváló étel. Próbálják ki!