Spárgakrém leves

  • 2016.06.14.
  • 3

Szeretem a spárgát. Sokféle étel elkészítéséhez jó alapanyag. Lehet rakottként, levesként, pároltan köretként, ragukba, tésztákhoz is használni. Jellegzetes íze van ugyan, de nagyon egészséges, kiváló vesetisztító, s nagyon alacsony a kalória értéke.Az, hogy a szakács zöld-, vagy halványított spárgát használ, már pusztán kedv kérdése. Én régebben csak halványítottat ettem, de mostanra inkább a zöld spárgát helyezem előtérbe. Mutatósabb és ízesebb is.Gyors, egyszerű levesre vágytam. Olcsón lehetett kapni zöld spárgát, s azonnal jött az ötlet, hogy leves lesz. Nem tettem bele se tejszínt, se rántást. Jobb' szeretem így, mégis tartalmas a maga nemében.Spárgakrém leves1 csomag zöld spárga1 db nagyobb krumpli1 db zöldhagymasóborshúsleves, vagy vízben oldott húsleves kockaA spárgákat megmostam, majd egyet a kezemben tartva eltörtem. Ahol törik, ott még nem fás, a leeső végét el lehet dobni. Ugyanott vágtam el a többi sípot is, ahol az első törött, majd 2 cm-es darabokra szeltem, s betettem a lábosba. Hozzátettem az apróra vágott zöldhagymát és a feldarabolt burgonyát, majd felöntöttem a levessel, sóztam, borsoztam, s puhára főztem. A végén botmixerrel összeturmixoltam és kész is.Könnyű, egészséges, elronthatatlan leves, amit a fiam is nagyon szeret. Próbálják ki!