Nyár-ősz-tavasz ízeiben

  • 2013.04.13.
  • 2

Délutánonként, mikor Nagyláb alszik, néha leülök picit a képernyő elé. Ott láttam Anne Burrel mesterszakácstól egy sütőtökös receptet, ami nagyon megtetszett. Persze nem írtam le, aminek az lett a következménye, hogy mindössze arra emlékeztem, hogy sütőtök és paradicsom volt a mártásban és hozzákevert tarhonyát. Alapnak megfelelt, ebből megalkottam a saját verziómat tésztával. A legjobb az egészben, hogy a sütőtök újabb felhasználási formáját rejti. Íme a recept:Sütőtökös-paradicsomos pulykaragu tésztával15 dkg pulykamell filé10 dkg sütőtök1 db 15 cm-es cukkini1 csomag koktélparadicsom2 szál újhagyma2 gerezd fokhagyma2 tk. cukorsó ízlés szerint1 tk. őrölt bors2 tk. kakukkfű2 ek. olívaolaj2 dl víz (bor is lehetett volna, de nem volt itthon)Feltettem főni a tésztavizet, s egy fél kg-os tésztát főztem mellé. hogy milyet? Ezt önökre bízom.
A zöldségeket - a paradicsom kivételével - fél cm-es kockákra, a pulykahúst vékony csíkokra
vágtam, majd az egészet az olívaolajon elkezdtem megpirítani, majd párolni. Pároláshoz felöntöttem vízzel. Sóztam, borsoztam, ráöntöttem a
paradicsomokat is, s az egészet összefőztem. Mielőtt kész lett, meghintettem a kakukkfűvel. Egyet rottyan és kész is!Viszonylag gyorsan elkészül, ezért azoknak is javaslom, akik nem szeretnek sokat a konyhában pepecselni.
Múzs csak annyit mondott, mikor elkészült és szokás szerint belekóstolt az ételbe: "Ez igen!". Hölgyeim és Uraim kell ennél több?