Gyors túrós sütemény

  • 2013.01.15.
  • 4

Korábban előkerült már a blogban Polcz Alaine szakácskönyve, abból is az Anyám villámgyors süteménye. Gyakran fordulok ehhez a tésztához, mert egyszerű, olcsó, s nem utolsó sorban gyors. Kezdők is nyugodtan nekidurálhatják magukat, mert elronthatatlan. A tészta receptjét
itt
olvashatják.Feltétnek gyakorlatilag bármit használhatunk. A fenti linken lekvár és barack szerepel, de készíthetünk
belőle
egyszerű rácsos süteményt, vagy a képen látható túrós változatot.Túrós töltelék25 dkg tehéntúró1 citrom reszelt héja és leve2-3 ek tejföl1 tojás10 dkg mazsola5-6 dkg cukorfél vaníliarúd kikapart belsejeA sütőt melegítsük elő 160 fokra. A tésztát simítsuk egy tepsibe, vagy tetszés szerinti sütőtálba. Nem kell nyújtani, csak
kézzel gyömöszöljük az edénybe. Ha rácsozni szeretnénk, harmad rész tésztát tegyünk félre. A tölteléket alaposan dolgozzuk össze, majd egyenletesen oszlassuk el a tepsiben. Most kerülhetnek rá igény szerint a rácsok. Körülbelül 40-45 perc alatt elkészül.A mazsola, citrom ki is maradhat, mindenki variálhatja szájíze szerint. Ha nem teszünk bele mazsolát, picivel több cukor kell bele. Javaslom,kóstoljunk!A túró ellenére fagyasztható, így bármikor kikaphatunk egy szeletet a fagyasztóból.

Címkék

Túró