Ismét egy gyors vacsora

  • 2012.09.05.
  • 6

Szeretem azokat az ételeket, amik percek alatt összeüthetők, s melyeket kedvemre variálhatok. A sokféleség illúziója a megunhatatlanság és változatosság varázsát kelti bennem. Jöjjön most is egy ilyen étel.
Gyors, laktató és finom. Ezernyi variációt el tudok képzelni a töltelék milyenségét tekintve. Kerülhetne bele hagyma, fokhagyma, sonka, vagy szalonna, pritaminpaprika, szárított paradicsom, de akár tonhal is. Nem csigázom tovább az olvasót. Vágjunk bele.A nyári hőség egyik napján Múzs meggyötörten, nyűgösen, fáradtan érkezett haza a munkából. Láttam rajta, abban az állapotban van, mikor nyugalom és némi kényeztetés kell neki. Gondoltam, haladjunk sorjában, első legyen a nyugalom. Míg vett egy hűsítő-frissítő zuhanyt, addig én gyorsan összeütöttem neki néhány töltött burgonyát paradicsomos kefires öntettel.Töltött krumpli2-3 db burgonya (a mennyiség a fogyasztó igényétől függ)1 dkg vajpetrezselyemzöld2-3 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is, nekem trappista volt otthon)csipet sócsipet őrölt köménycsipet őrölt bors1 dl kefir
2 koktélparadicsomA paradicsomot apróra vágtam, s egy kis tálban összekevertem a kefirrel, majd betettem a hűtőbe. A krumplikat alapos mosás után - ám hámozás nélkül - fedeles jénai tálba tettem, s 8 perc alatt 750 Watton megfőztem. Félbe vágtam őket, majd kikapartam a húsukat, amit egy tálba tettem és összekevertem a fűszerekkel, vajjal, apróra vágott petrezselyemmel, a sajt harmadával, majd visszatöltöttem a masszát a héjakba. Sütőlemezre sorakoztattam őket, s a maradék reszelt sajtot elosztottam az egyes darabok közt. A sütőt grill fokozatra állítottam és pirulásig sütöttem.Zuhanyból immáron frissen, s jobb kedvvel kilépő Múzs nagy örömmel vette az illatozó vacsorát, amihez bónuszként járt egy pohár ital is. Az evés végeztével elégedetten, s mosollyal az arcán dőlt hátra a kanapén. Az elgyötörtség elpárolgott, helyét a nyugalom vette át.S még mondja valaki, hogy a férfiakhoz nem a hasukon át vezet az út ;). Még ha csak részben is.Próbálják ki!