limoncello

  • 2013.02.20.
  • 3

akkor folytatom a citrusos vonalat, és egy újabb "maradékfelhasználós" poszt jön.


Hozzávalók:

5db nagy méretű biocitrom
7,5l jó minőségű vodka (vagy 95%-os tiszta alkohol)
400g cukor
4dl víz

Igazság szerint 95%-os tiszta alkohollal kellene készíteni, hiszen amikor a cukorszirupot ráöntjük, _utána_ kellene hogy 40%-os legyen, de vodkát egyszerűbb volt most szerezni, meg nekem nem hiányzik az alkohol erőssége.
Ez is egyszerű recept, inkább a várakozás az ami miatt "bonyolult":
A citromokat alaposan megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk uborkahámozóval. Egy nagy, jól záródó befőttes üvegbe tesszük a héjakat és felöntjük az alkohollal.
Másfél hétig ázik, közben naponta átforgatjuk kicsit az üveget hogy segítsünk az ízeknek jól kiázni. Majd cukorból meg a vízből cukorszirupot főzünk és a citromhéjas alkoholhoz adjuk és ázik még egy hétig, majd leszűrjük a héjakat.
a legjobb hidegen, egész fagyosan kínálni. vagy ízesíteni vele, vagy nyáron fagyira, sorbet-ra csorgatni kicsit...











(ezek a kezdeti képek, amint készen van, jönnek majd végső képek is)