Csirkemell nyárson, medvehagymás bundában

  • 2013.05.16.
  • 7

Igaz, múlt pénteki bevásárláskor még volt a piacon medvehagyma, de azért már kifutóban van a szezonja. Mivel én szeretem télen is belekeverni, rászórni pl. levesekre, salátákra, zöldségekre, most is bepakoltam a fagyasztóba egy szép adagot.
Ez az étel azonban még frissből készült. Semmi különös, egy már többször elkészítettnek a változata. Mint már olyan sokszor hangoztattam, szeretem variálgatni az ételeket, ettől válik alkotóvá és nem unalmas rutinná számomra a főzés.
Mivel hirtelen elhatározás szülte ezt az ebédötletet, abból raktam össze, ami itthon volt. A kis bambusznyársakra ezúttal a csirkemell-darabkák közé egyszerű pulykasonka és vékony szalonna került felváltva. A sonka annyira vékony szeletekből állt, hogy két-három réteget tűztem egymás mellé.
A bundának szánt palacsintatészta is a szokásos: kb. joghurt (vagy hígabb tejföl) sűrűségűre kevert tojás, kukoricaliszt, kevesebb finomliszt, tej, só, kiskanál sütőpor. Összekeverés után tettem bele egy maréknyi felaprított medvehagymát.
Ebbe a keverékbe forgattam a nyársakat, majd olajban kisütöttem. Nem kell túl lassan sütni, akkor száraz sem lesz, és nem szívja magába az olajat sem. A biztonság kedvéért azért papírtörlőre szedtem ki.
Kockára vágott, főtt, majd a sütőben, kevés olajjal megspriccelve megsütött (nálunk kapirgáltnak nevezett) krumpli volt a körete.