Különleges Őszi Leves

  • 2016.11.05.
  • 3

A sütőtök adja magát. Olyan édes, olyan krémes. Olyan téli hangulata van. De a krémlevesek legtöbbje megáll egy-két összetevőnél, nálunk is van medvehagymával, almával. Persze van mandulás sütőtök lekvár is a tarisznyában, de az inkább a karácsonyi ajándék kategória, nem a szombati húsleves alternatívája. Ami most jön, az elsőre ránézésre érdekes, másodjára viszont kalandra és kipróbálásra fel, olyan tutti jó, finom és különleges, szívet melengető finomság. Sütve és főzve. A karakteres, telt ízekért.
Source: Eating Well.
Hozzávalók2 érett körte, hámozva, magozva, negyedelve900 gr orange sütőtök, hámozva, magozva, 5 cm-es darabokra vágva2 közepes paradicsom, magozva, negyedelve1 nagy szál póréhagyma, a világoszöld és fehér része, alaposan megmosva, hosszanti irányban felezve és darabolva2 gerezd fokhagyma, hámozva, össze törve2 ek olívaolaj1/2 tk sófrissen őrölt bors, ízlés szerint1 liter zöldség vagy csirkehús leves alaplé, két részbe mérve15-20 dkg kék sajt morzsolva vagy más, apóra vágott aromás sajt1 ek apróra vágott metélő hagyma vagy újhagyma zöldje