Piknikre: Krémes Avokádó Tonhal Szendvics

  • 2016.05.30.
  • 9

Mivel a Beastie Bistro a valós térben zöldövezetben, ám saját kert nélkül létezik, ezért a "kiszámítható" jó idővel együtt a hétvégi piknikek száma is egyre párhuzamosan nőtt. Városi piknik, szépen gondozott zöld felület, folyó víz, fény és árnyék és piknik kosár, mert úgy az igazi. Reggel megsült két ötperces "Pain Paillasse" - svájci gyökérkenyér - a tetejére pedig egy új, szuperfood - szendvicskrém került. Pár összetevő csupán, ellenben egyszerűen finom és egészséges. Ötlet innen: giverecipe.com.
Összetevők:
- 2 x 180 gr tonhal konzerv- 3 érett avokado ( nekünk sikerült 99 Ft-os áron vásárolnunk )- 1 citrom vagy citromlé- kis csokor petrezselyem- olívaolaj- só- bors- őrölt chili cayanne paprika- ropogós saláta levelek (opciós)ElkészítésElőveszünk egy közepes méretű keverőtálat. A tonhal konzerveket kibontjuk, majd szűrő segítségével alaposan lecsöpögtetjük.Az avokádó héját lehúzzuk, magját kivesszük és a keverő tálba tesszük a "húsát". Ízlés szerint citromot (nem kell az egész citrom rá amúgy) facsarunk rá, majd egy villasegítségével összetörjük. Hozzáadjuk a tonhalat és összekeverjük. Krémesre, ne maradjanak benne zöld darabkák.Apróra vágott petrezselyem, só, bors és egy kis szárított chili jöhet rá. Kevés olívaolajjal is megöntözzük. Ha tudjuk frissen fogyasztani, apróra vágott, ropogós saláta leveleket is keverhetünk bele.(Gyökér) kenyeret szeletelünk, és a krémet vastagon rákenjük. Fél kézzel fogyasztjuk, cuppogunk közben.Jó étvágyat, jó piknikezést!