Reggeli: Sült Zabpehely Cukkinivel

  • 2015.08.26.
  • 6

Egy gyors reggeli. Egy finom, édes, lelket melengető napkezdet. Legyen benne zabpehely, mert az ellát energiával. Legyen benne fahéj, mert finom. Legyen könnyű, édes, zamatos. Legyen benne cukkini (?). Legyen. Na de mi legyen ez valójában? Hát valami ilyesmi: inspirációnak megteszi. Thanks for sharing.Hozzávalók:- 180 gr nagyszemű zabpehely- 50 gr barna nádcukor- 1/2 tk. só- 1 tk sütőpor- 1,25 tk. őrölt fahéj- nagy csipet őrült szerecsendió- 350 ml tej- 1 nagy tojás- 3 ek. kókuszolaj vagy olvasztott, kihűlt 45 gr vaj is megfelelő- 1 tk. vanília esszencia- 250 gr hámozott, reszelt cukkini- kevés vaj a tepsihezElkészítésA sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Egy 20x 20-as tepsit kikenünk kevés vajjal.
Egy nagy tálba összekeverjük a következőket: zabpehely, cukor, só, sütőpor, fahéj és szerecsendió.Egy másik tálba öntjük a tejet, a lazán felvert tojást és a kókusz olajat vagy vajat a vaníliával együtt.
A két tál tartalmát alaposan összekeverjük majd hozzáadjuk a cukkinit.A kivajazott tepsibe öntjük a keveréket, elrendezzük egyenletesre.A sütőbe téve 30- 35 percig sütjük.Kivesszük s rögtön érezzük, milyen jó illata van.5 percig hűlni hagyjuk, majd kis tálkákba szedve tálaljuk.Tejjel, joghurttal, vaníliaszósszal első finom reggeli. Diót és egyéb magvakat bátran pakolhatunk a tetejére.
Ha méh marad másnapra, harmadnapra, érdemes fogyasztás előtt picit megmelegíteni, majd rá a tejet és kész.