Brazil Csokis Répatorta

  • 2015.04.25.
  • 4

Ha Brazíliára gondolunk, nem a répa jut elsőre az eszünkbe, hanem valami egzotikusabb gyümölcs, netalán a tápióka. De miért éppen répa? Mert így a tavasz elején már van friss, fiatal répa is, szépen, színesen lehet vele sütni, ráadásul számos diétában fogyasztható. Nosza, akkor miért ne kóstoljunk meg egy brazil verziót? Ami torta. A recept eredeti brazil nagymama hagyatéka :)Hozzávalók3 tojás225 gr barnacukor160 ml olaj250 gr reszelt répa200 gr liszt3 tk sütőpora csokoládé szószhoz3 ek natúr kakaópor6 ek tej1,5 ek vaj2 ek barnacukorElkészítésA három répát megtisztítjuk, lereszeljük apró lukú reszelőn.A három tojás és a cukrot robotgéppel habosra keverjük.
A sütőt mindeközben 180 C-ra elő melegítjük. Persze kezdhetjük rögtön ezzel is.
A habos cukros tojáshoz hozzáadjuk az olajat és a reszelt répát. Elkeverjük.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a répás keverékhez.
Majd az egészet, alaposan. Elkeverjük. Eddig jó.
Egy 26-os torta forma alját kibéleljük sütőpapírral, majd az ismételten összekevert tészta alapot beleöntjük és elsimítjuk benne.

A sütőbe téve 35-40 percig sütjük. Tűpróbát követően kivesszük, s kicsit állni hagyjuk. A tortaforma maradjon csak rajta.
Addig el is készíthetjük a csokiszószt a tetejére.Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, alacsony hőfokon, kavargatva sűrű krémmé főzzük.
Amint a torta kicsit már kihűlt, és a tűzről lehúzott, szintén nem tűz forró csokoládés krémmel megkenjük a tetejét.
Ha megszilárdult a tetején a csokoládé, egy éles kés segítségével a torta szélét elválasztjuk a torta formától (ha kapcsos) kivesszük és szépen szeletelve mind megesszük.