Színes Nyári Zöldségfasírt

  • 2014.08.15.
  • 7

Nahát nahát, csak nem egy új bejegyzés a blogon? De. Sok újdonságot sütöttem az elmúlt három hónapban, most viszont a legfrissebbet hozom ide, a közösbe. Brazília színei benne vannak ebben a finomságban. Ami ugye elsősorban sárga és zöld. De mi lehet a zöld? Továbbra is a legnagyobb kedvenc, a cukkini. Nem fogtok csalódni. A recept forrása Brown Eyed Baker blogja, thanks for the inspiration.
Hozzávalók - 15-20 fasírthoz- 2 közepes cukkini, lereszelve (490 gr)- fél tk só- 1 ek vaj- kis fej hagyma apróra vágva- 2 nagyobb gerezd fokhagyma, felaprítva- 2 cső,csemege kukoricáról levágott kukorica szemei- 85 gr kukoricadara (finom őrlésű)- 75 gr fehér liszt- 1/4 tk szódabikarbóna- 3/4 tk só- őrölt bors ízlés szerint- 180 ml író (helyettesíthető: 80 % tej és 20 % joghurt, pár csepp citromlével)- 1 tojás, felverve- olaj a sütéshezElkészítésA cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és közepes méretűre reszeljük (nem a legkisebb lukon).
Hozzáadjuk a fél teáskanál sót, összekeverjük, tíz percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet.A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymákat, majd puhára pároljuk, kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a levágott kukorica szemeket, s kevergetés közben, további 5 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről.Egy nagy tálban összekeverjük a kukorica darát, a lisztet, szódabikarbónát, sót, borsot.Egy másik tálban felverjük a tojást és összekeverjük az íróval.Hozzáadjuk a hagymás-kukorica keveréket és a cukkinit, majd elkeverjük.Hozzáadjuk a kukorica lisztes keveréket is, majd az egészet összekeverjük.Olajat teszünk egy serpenyőbe, közepes hőfokra állítva.
Kézzel, vagy egy nagyobb kanál segítségével megformázzuk a nyári fasírtjainkat. Óvatosan beletesszük őket a forró olajba, majd mindkét oldalukat barnára sütjük.Lehet, hogy néhány szem kukorica kipotyog majd sütés közben a fasírtunkból, de annyi baj legyen.
Tálaljuk friss paradicsom salátával, tejföllel, vagy csak úgy magában. Ízlés szerint a fasírtok még megszórhatóak sóval (csak finoman).
Jó étvágyat!