Sütőtökös Palacsinta

  • 2013.11.02.
  • 6

A lehetőség adott, hogy ismét egy idény zöldség kerüljön édes köntösbe az asztalunkra. A sütőtök alapvetően édes zöldség, van akiknek mégis hiányzik róla a cukor. Karakteres íz és illat, főleg ha sütve kapjuk. Palacsintába ágyazva pedig egyértelműen győztes kombinációt hozunk létre. A cukkinis palacsinta után csak előre tekinthetünk, az ősz terméseit vizsgálva. Eredeti forrás:
Brown Eyed Baker - amerikai recept, hajrá magyarok!

Hozzávalók:- 150 gr sütőtök püré (frissen sült sütőtökből a legegyszerűbb)- 240 ml tej- 2 ek. olaj- 1 tojás- 1 ek. vanília eszencia- 160 gr liszt- 2 ek. barna cukor- 2 tk. sütőpor- csipet só- 1/4 tk. őrölt fahéj- 1/4 tk. őrölt gyömbér- 1/4 tk. reszelt szerecsendió- 1/4 tk. őrölt szegfűszegElkészítésEgy nagy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, sütőpor, só, fűszerek.Egy másik tálba keverjük össze a tejet, tojást, olajat, vaníliát és sütőtök pürét.
5 percre tegyük félre.Melegítsünk elő közepes hőfokra egy tapadásmentes serpenyőt.
Keverjük össze a két tál tartalmát és robot géppel dolgozzuk egyenletes, illatos masszává.Nagyon kevés olajat, vajat olvasztunk a serpenyőben.Egy kisebb szedőkanál segítségével a serpenyőbe merjük a tésztát. Közepes hőfokon addig sütjük, míg pár buborék nem keletkezik a tetején. Ekkor megforgatjuk. Ez minden ilyen típusú palacsintánál alap.
Egymás tetejére rakjuk a palacsintákat. A rétegek közé vékony vajdarabok is kerülhetnek.
Lekvárral, juhar sziruppal, tejszínhabban, vagy csak úgy magában, olvasztott vajjal fogyasztjuk.Hajrá ősz, hajrá sütőtök!