Ropogós Reggeli Keksz - Cookie

  • 2013.04.29.
  • 7

Folyamatos inspirációra van szükség ahhoz, hogy a reggelik (meg az ebédek és vacsorák) nem mindig ugyan arról, s ugyanúgy szóljanak. Van párféle keksz a tarsolyban, de pl. cukkinisat még nem készítettem az idén. Mondjuk mert reggel már nincs rá idő? Az is lehet. Viszont egy indiai blogon találtam egy nagyszerűt, már csak a cukrot kellett kivonni belőle. Aki képes reggel kicsit (egy órával) korábban kelni, vagy este nincs meccs (nálunk sosincs) az könnyen elkészíti. És a lényeg - hogy nem kell bele tojás, mégis egészen klasszikus cookie formája lesz. Hello India, Hello Tomato Blues Blog :)
Hozzávalók- 1 tubus sűrített tej (általában ez már cukrozott) - 170 ml- 140 gr vaj (margarinnal nem jó, de tényleg)- 90 gr csoki chips, lencse, vagy apróra tört, csokinak nevezhető csoki (kakaótartalom érték magas )- 150 gr liszt- 1,5 tk sütőpor- csipet só(ha a sűrített tej nem cukrozott, akkor még kell bele barna cukor, 50 gr)Elkészítés 25-30 darabhozA száraz alap anyagokat összekeverjük - só, sütőpor, liszt.
A puha vajat és a sűrített tejet alaposan, habosra keverjük, verjük robotgéppel.
A két összetevőt is elkezdjük össze keverni, fokozatosan, simára.Hozzá adjuk a csoki darabokat. Elkeverjük.Fóliával letakarva mehet a hűtőbe egy órára, de aki nem ér rá, az rögtön folytathatja is a sütéssel.180 C-ra előmelegítjük a sütőt (légkeverés minálunk).Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit és kis kanállal (pl. sárgadinnyés kanál) gombócokat vájunk ki a tésztából.A gombócokat egyenként elhelyezzük a tepsin, egymástól ujjnyi távolságra. Tetejüket vizes hüvelyk ujjunk segítségével kicsit ellapítjuk. Még mindig marad köztük hely rendesen.Az előmelegített sütőbe toljuk őket és aranybarnára sütjük - 10-15 perc alatt.
A sütőből kivéve még kicsit puhának tűnek. Rácson hagyjuk őket kihűlni. Hamar kemény lesz.
Töltsük egy pohár tejet, fogjunk egy ropogós, csokis cookie-t, kekszet és mártsuk bele. Kicsit tartsuk benne, majd : Hammm, mindmegette. Jó étvágyat a reggelizőknek!