Kenyérre: Ízes-füstös répakrém

  • 2012.12.03.
  • 6

Pár hete vendégeink voltak, ami nagy szó és ritkaság. Két srác Brazíliából és egy magyar. A nemek aránya így egészen kiegyenlített lett, az otthoni alap négy lány mellett. Őket kínáltuk az alábbi finomsággal. Azóta is, rendszeresen készítjük, mert nagyon finom. Az összetevők egyszerűsége, az ízek nagyszerűsége, a krém textúrája, bla, bla, bla. Készítsétek el Ti is, mert nagyon jó. Kb ennyi. Az első benyomás pedig innen.Hozzávalók (arányosan növelhetőek a mennyiségek)
- 15 dkg füstölt sajt
- 15 dkg sárgarépa- 1 ek tejföl- 1 ek majonéz- 2 gerezd fokhagyma- só- borsElkészítésA répát megtisztítjuk. Sajtreszelőn lereszeljük.
A sajtot úgyszintén.
A fokhagymát megtisztítjuk. Lereszeljük.Hozzáadjuk a tejfölt, majonézt.Sót, borsot.Alaposan összekeverjük.Kenyérre kenjük és este esszük. Mert a fokhagyma. Vagy a fogmosás.
Figyelmeztetés! A krém, ebben a formában nagyon eteti magát, mondhatni függőséget okozhat. De tudjunk magunknak megálljt parancsolni, mert a legfőbb erény a mértékletesség. Élvezzük az ízeket, lakjunk jól az illatokkal.