Meggy sorbet

  • 2013.07.02.
  • 3

Sok jeges finomságot, készítettem, mostanság. Gondoltam, először a kedvencemet, és számomra is újdonságot mutatom meg. Ez az újdonság a sorbet. Még sosem próbáltam eddig. Nagyon finom, nagyon gyümölcsös, és nem utolsó sorban pikk pakk megvan. Rögtön, készült meggyből és cseresznyéből is. az a különbség, hogy a cseresznyéshez, raktam egy kevés citrom levet is, így savanykásabb lett.
Meggy sorbet
1 kg meggy15 dkg cukor - függ a meggy édességétől1 dl vízpár csepp csitromléA meggyet kimagozom, botmixerrel, lepürésítem. Szitán átpaszirozom, hogy a maradék héja se legyen benne. Cukorból és vízből kb 5 perc alatt szirupot főzök, kicsit hűlni hagyom, és hozzáadom a meggyléhez. Pici citromlével fokozom az ízeket. Jól záródó edénybe teszem, majd a fagyasztóba. Gyakran átkeverem. Pár óra múlva, már kanalazható is!Tipp: Nekem a képen a menta csak díszítés, de nagyon jól, menne ízleg, a meggyhez.

Címkék

Fagylalt Meggy Citrom