Négy hagymás leves - medvehagyma, újhagyma, póréhagyma és vöröshagyma

  • 2013.06.02.
  • 9

Ezt a levest általában, csak 3 féle hagymából készítem. De amikor még szezonja volt a medvehagymának, megturbóztam vele a levest és mondhatom még finomabb lett. Gyerkőceim egyik kedvence, mindegy hogy készen vett kenyérgolyókkal, vagy pirított kenyérkockával tálalom. Ezt a levest, szeretem akkor is csinálni, ha betegek, mert tuti megjön az étvágyuk.
Négy hagymás leves:1 csokor medvehagyma6-7 szál újhagyma1 szál póréhagyma4 fej vöröshagyma10 dkg vaj5 dl főzőtejszín2-3 ek lisztsó, bors1,5-2 liter vízA hagymákat megtisztítom, és vékonyra szeletelem őket. Egy fazékban vajat olvasztok és ráteszem mind a négy féle hagymát és megdinsztelem. Mikor már jó, 2 ek lisztet szórok rá, elkeverem és felengedem vízzel. Fokozatosan, nehogy csomós maradjon a liszt, közben gyorsan kevergetem. Sózom, borsozom. És hagyom, hogy minden még puhábbra főjön. 15 perc után felengedem a főzőtejszínnel, hagyom hogy forrjon egyet. Ha kell, még készítek 1-2 ek lisztből habarást, hogy még sűrűbb legyen a leves. Ezzel újből felforralom. Gyors, nagyon finom telt ízű leves. Elronthatatlan!