Kakaós Varázs süti - Magic cake - A Blogkóstoló 9. fordulójára

  • 2013.06.18.
  • 2

Ismét egy Blogkóstoló forduló. Most írhatnám azt a közhelyet, hogy az egyik kedvenc játékom, de tényleg az. Minden Blogkóstolós fordulóban leírom. Azt is, hogy milyen jó, új blogokat felfedezni. De tényleg jó. ez történt velem most is. Hiszen Rubin a forduló háziasszonya, egy nagyszerű, számomra új blogot sorsolt nekem, Éci blogját. Friss, fiatalos, kedvemre böngészgettem. A választás ismét nehéz volt. Főleg, hogy mikor már azt hittem választottam Éci bedobott egy fahéjas, sült banános joghurtkrémet. Igen kínzás a javából. de mégsem azt készítettem, hanem a varázs sütit. Pofon egyszerű, finom, gyerekek imádták, nem elsősorban a nevét is. Mert ugye Anyuci, mikor készíti, gyerkőc megkérdezi mit készítesz, sejtelmesen elsuttogom, hogy varázs sütit. Mennyire volt izgatott? Szerintem bármit teszek elé, az akkor is varázsos lett volna. Nagyobbik fiacskám azt is mondta, hogy Anyuci ez azért varázs süti, mert varázslatos az íze. Mondjuk tényleg finom, a kisebbik azt mondta, olyan mint a madártej. És akkor a csokis? Az csokis tej. Egyem az okos fejét, mindenre tudja a választ.A varázsa abban rejlik, hogy egy viszonylag híg tésztához, hozzákeverem a felvert fehérjét, de nem lehet tökéletesre eloszlatni benne, ezért a teteje, piskótásra sül, az alsó része, pedig mondhatni, két féle pudingosra. Écinél megtaláljátok a "sima" változatot. Én a kakaóst írom le. Végre elkészültünk a ház külső felújításával. Nagyon ízlett a szorgalmas munkásaimnak is, ezért is lett két fajta. Köszi fiúk !
Kakaós varázs süti:4 tojás1 ek víz15 dkg cukor12.5 dkg olvasztott vaj 5 dkg liszt - ha nem kakaósan készítem, akkor 11,5 dkg liszt kerül bele7 dkg kakaópor 5 dl langyos tej
A tojásokat ketté választom. A fehérjét felverem, nem kell "beton" keményre.
A sárgáját, kikeverem a cukorral, majd a vízzel, a vajjal. Fokozatosan hozzáadom a kakaót és a lisztet. Mikor kikevertem, hozzáadom a langyos tejet és szép simára keverem. ahogy Éci is írta palacsinta massza jellege lesz. Ekkor hozzáforgatom a fehérjét, két részletben.Én 20x25 cm-es sütőpapírozott tepsiben sütöttem.A sütési idő trükkös. De szerintem sütője válogatja. Más a villany, vagy gáz sütőben. Én úgy sütöttem mint Éci, mégis magasabb lett a pudingos részem. Bár valamivel kisebb volt a tepsim is.
160 fokon sütöttem, 20 percig, majd 140 fokon 40 percig.Már langyosan is jól szeletelhető.
Én kis porcukorral a tetején tálaltam őket. A liofilizált málnát csak a kép kedvéért tettem rá.A blogom új ruhát kapott, így ha szeretnétek hozzám a Facebook-on akkor itt tehetitek meg.