Mogyorós cappuccino fagylalt - A Fagylalt napjára
- 2013.05.08.
- 1
Íme a mai második fagyim. Nem sokat kávézom, viszont a cappuccino-t nagyon szeretem. Így gondoltam készítek egy finom fagyit belőle. Mogyorós ízű volt itthon éppen, nagyon finom lett. Nem utolsó sorban előnye az is, hogy a gyerekeke is ehettek belőle. Mondjuk nem sokat kanalazgattak, mert epreset is csináltam és az a kedvencük. Ebben a témában még lesz idén fagyim, csak nem éppen gyerekbarát. Kávé likőrös fagyi, az bizony élvezet a köbön!Sokan kérdezték, hogy milyen dobozban készítem a fagyikat. Íme a képen látható, egyszerű műanyag dobozt szoktam használni. Jól záródik a teteje, és jól lehet keverni benne a masszát. ez úgy 1,5 literes.Mogyorós capuccino fagylalt:2 tojás sárgája2 dl tej2 dl tejszíncukor ízlés szerint5-6 ek cappuccino por (nálam most mogyorós)A sárgáját kikeverem a cukorral, majd simára keverem a tejjel. Sűrűre főzöm és a forró krémbe keverem a capuccino port, majd simára keverem. Kihűtőm. A lazán felvert tejszínnel elkeverem, majd mehet a dobozba és a fagyasztóba. Óránként átkeverem, mikor jó az állaga már lehet is kanalazni.
A szerzőről
B&B: Anyuci készítenél...