Diós grillázs fagylalt - A Fagylalt napjára

  • 2013.05.08.
  • 2

Az a fagyi a befejezése a mai napi fagyi áradatomnak. Nagy kedvenc. Már régebben is készítettem hasonlót semifreddo formájában, de ez azért kicsit más. Bár ugyanolyan finom.
Mint kiderült Anyukám egyik kedvence, mert mikor kérdeztem, milyen legyen? Rumos dió vagy diós grillázs, rögtön az utóbbit választotta. Stip stop az enyém jelszóval.

Diós grillázs fagylalt:2 dl tej2 tojás sárgája2 dl tejszínNEM kell bele cukor, elég édes a grillázstól!!Grillázs:10 dkg cukor2 marék dióA cukort, egy edényben meg karamellizálom, hozzáforgatom a diót. Egy sütőpapíros tálcára simítom. Hagyom kihűlni, majd felaprítom. Az egyik legjobb módszer, hogy kézzel eltördelem kisebb nagyobb darabokra, majd egy konyharuhába csomagolom és és húsklopfolóval apróra tördelem. Nem utolsó feszültség levezetésnek :)A tojás sárgáját simára keverem a tejjel, megfőzöm, kihűtöm. Felverem a tejszínt, elkeverem a tojásos krémmel és a grillázst is óvatosan hozzáforgatom. Jól záródó edénybe teszem, majd mehet a fagyasztóba. Óránként átkevergetem.

Címkék

Dió Fagylalt