Citromkrémes krémsajtos torta vagyis Lemon curd torta

  • 2013.05.22.
  • 5

Mostanában keveset jelentkezem. De egyszerűen, mire ide kerülök, hulla fáradt vagyok és nincs kedvem írni. Pedig sok finomságot készítettem, mostanság. Egy ideig lehet, hogy ez lesz az utolsó édesség a repertoáromban, mert nagyon sok finom levest, főételt és lepényt készítettem, amit meg akarok osztani veletek. Viszont lesznek fagyik, jégkrémek. Ezt a finom, a tortát, most azért írom le, hogy befejezzem mire is használtam fel a 7 dl citromkrémem. Na jó valljuk be kanalazgattam is belőle. Az egyik kedvenc tortám lett. A kakaós piskóta ad egy jó alapot hozzá, a krém pedig kellően habos, ám nem édes.Citromkrémes krémsajtos torta vagyis Lemon curd torta:Kakaós piskóta:A megszokott piskótám ezúttal 4 tojásból.A torta 26 cm-es.Krém:2 dl tejszín45 dkg házi krémsajt - persze a nem házilag készült is jóízlés szerint cukor1 tk vanília6-7 ek citromkrém + 2-3 a tetejérefél csomag zselatin fixA krémsajtot elkeverem a cukorral. A tejszínt felverem, adok hozzá kb egy fél zacskó zselatin fixet, elkeverem és óvatosan a krémsajthoz adom.
A piskótát ketté vágom, az egyiket a kapcsos torta forma aljára teszem.Belerakom a krém felét, majd, rakok rá pár evőkanál citromkrémet. Kicsit elmárványozom a tetején, mehet rá a krém másik fele, (3-4 evőkanállal hagyok a tetejére a krémből) majd megint citromkrém és a márványozás. Simán el lehetne keverni a tejszínes krémet és a citrom krémet és úgy a tortára kenni, de én most így akartam. Ráteszem a piskóta másik felét. Ezt lekenem a maradék krémmel. Hagyom hűtőben állni, úgy 2 órát. Majd késsel körbevágom és leemelem a forma oldalát.Díszítés:Egy zacskóba, 2-3 ek citromkrémet teszek. Az egyik végébe nyomom és teszek egy csomót a zacskóra. kivágom a zacskó sarkát és köröket nyomok a tortára. Végül egy hurka pálca segítségével, csíkot húzok a citromkrémbe.