Mogyoróvajas krémsajtos brownie

  • 2013.04.12.
  • 3

Szerintem ha valaki szereti a csokoládét, akkor könnyen brownie függővé tud válni. Főleg mivel nagyon jól variálható. Én is így jártam. Sokfélét készítettem más és sokféle van tervben, hiszen jön a gyümölcs szezon, nagyon szeretetem a csoki gyümölcs kombinációt. Most egy mogyoróvajas browniet készítettem. Házi krémsajttal kevertem el a mogyoróvajat. Nagyon finom lett. Hamar eltűnt. A jól bevált alap receptemet használtam. Keresgéltem a neten is, recept után. De mikor a második brownies receptben is sütőport találtam akkor, azt gondoltam megoldom én ezt egyedül is.

Mogyoróvajas krémsajtos brownie:20 dkg vaj20 dkg csokoládé3 tojás
15 dkg cukor1 ek vanília aroma
18 dkg liszt5 dkg kakaópor1 mk sóMogyoróvajas rész:3-4 ek mogyoróvaj10 dkg krémsajt2 ek porcukor1 tojás sárgájaA csokoládét, megolvasztom
a vajjal és simára keverem. A tojást kikeverem a cukorral, hozzáadom a vaníliát. Majd hozzácsorgatom a hűlt csokoládés vajat. Végül elkeverem a kakaóporral és a liszttel. Sütőpapíros tepsibe simítom. 20x25 cm-es.A mogyoróvajat kikeverem a tojással, a krémsajttal és a porcukorral. A csokoládés massza tetejére kanalazom és egy villa segítségével kicsit elkeverem, márványozom.
170 fokon sütöm kb 25-30 percig.