Medvehagymás tejfölös stangli vagy csónak

  • 2013.04.10.
  • 2

Nagy kedvencem a medvehagyma. De idén nem vagyok hajlandó, egy vagyont adni érte. Megnéztem a zöldségesnél 320 forint egy csokornyi. Így nem haboztam, hanem erdőt jártam. Találtam több helyet is ahol terem felénk. Még nem túl nagyok, nem sokat szettem. De az első két medvehagymás finomság már el is készült. Sajtszószos medvehagymás csirkemell és ez a stangli. Bár lehet inkább csónak. Nagyon finom volt, hamar eltüntették a fiúk.Medvehagymás tejfölös stangli vagy csónak:1 kg liszt2 dl tejkb 2-3 dl vízsó, kakukkfű, oregáno5 dkg élesztő1 tk cukor5-6 ek olaj1 nagy ek tejföl A lisztet, a sóval elkeverem hozzáadom a fűszereket. Az élesztőt, felfuttatom a cukros sós tejben.
A liszthez adom, majd elkezdem összekeverni, hozzáadom az olajat és a tejfölt. annyi vizet adok hozzá, amíg egy jó laza tésztát nem kapok. Meleg helyen hagyom kelni, kb 1 órát.Utána a tésztát két felé veszem, téglalap alakúra nyújtom. Majd hosszában felvágom, akkora amekkorára szeretném és feltekerem. Megolajozott tepsire teszem. Kicsit hagyom kelni, majd középen bevágom és megtöltöm a krémmel. Lekenem tojással. 200 fokon aranybarnára sütöm.Krém:1 csokor aprított medvehagyma1 doboz tejfölsó bors1 tömlős sajt - bármilyen ízű - én most zöld fűszereset tettem beleA hozzávalókat elkeverem és a tésztára kenem.Nyári változat fokhagymás tejföllel megkenve, és egy szelet paradicsommal.