Húsvéti tojások - Robbanócukros fehér csokoládés és liofilizást málnás tejcsokoládé kakaóbab törettel

  • 2013.04.16.
  • 4

Szerettem volna meglepni a fiúkat Húsvétra egy - egy szuper tojáskával. Amikor megláttam Praliné Zsuzsinál ezt a bejegyzést már tudtam is mit szeretnék. Beszereztem a hozzávalókat és íme a végeredmény. Leírást Zsuzsinál találtok, szuperül összefoglalva.Két félét készítettem:Fehér csokoládésak : A vörös színt porított liofilizált meggyel értem el, a zöld matcha por. A csokoládét pedig meggyes robbanó cukorkával ízesítettem. A temperált csokoládé, már nem olvasztja fel a pattogós cukrot így remekül lehet használni a csokiban. Mikor eszed, nagyon klasszul pattog. 3 csoki tojáshoz tettem 1 zacskóval.A tejcsokoládés: Nem lett olyan látványos kívülről, mindössze zöld lüszterrel díszítettem. De az íze annál finomabb, liofilizált málna és kakaóbab töret volt benne. Nekem ez ízlett jobban.