Csokoládés vörös áfonyás zabkeksz - A Blogkóstoló 8. fordulójára

  • 2013.03.28.
  • 0

Az előző Blogkóstolónak én voltam a háziasszonya, a stafétát Haninak adtam át. A második fordulótól jelen vagyok a játékban. Természetesen nem maradhattam ki most sem. Ebben a fordulóban Krinsztől kóstolgathattam. Az első perctő fogva, ahogy az oldalára mentem, mindig egy szón akadt meg a szemem: zabkeksz, zabkeksz, zabkeksz. Na igen régen sütöttem zabkekszet, pedig mennyire szeretjük. Így nem válogattam, hanem rögtön tudtam mi kell nekem. Krinsz nagyon finom zabkeksze. Több változatban készítette már. Én most csokis vörös áfonyásat készítettem. Haninak, volt egy olyan kérése, ha lehetséges és kedvünk van legyen Húsvét a téma. Így előkaptam a nyuszis, bárányos, emberkés és a kakasos kiszúróimat. Jól mulattunk én és a gyerekek is, mert persze őket is bevontam a kekszek készítésébe. Mondjuk az első kisült tepsi után már inkább a tesztelésben segítettek. Falták, míg én a többit szaggattam.
Csokoládés vörös áfonyás zabkeksz:30 dkg zabpehely 15 dkg liszt3 ek méz15 dkg vaj 1 tojás1 tk vanília kivonat
1 tk.szódabikarbónakevés só7 dkg csokoládé7 dkg aszalt vörös áfonya
A zabpelyhet, ledarálom majd összekeverem a liszttel és a szóda bikarbónával. A csokoládét felaprítom, és elkészítem mellé az áfonyát. A vajat és a mézet felolvasztom, hűlni hagyom, majd elkeverem a tojás sárgájával. Hozzáadom a sót, a vaníliát. A fehérjét habbá verem és a többihez adom. Majd eldolgozom a nedves és a száraz hozzávalókat. 1 órára hűtőbe teszem. Majd lisztezett felületen kinyújtom. Kiszaggatom, és 200 fokra előmelegített sütőben sütöm, 5-7 percet. Rácson hagyom kihűlni.