Ananászos kuszkusz sertésszűz szelettel.

  • 2017.12.28.
  • 8

Ananászos kuszkusz köret sertésszűzérmékhez.
Különlegesen finom és könnyű ebéd, ünnepi alkalomra is megállja a helyét.
Nagy előnye még, hogy kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók: 3 személyre
60 dkg sertés szűzpecsenye,
só,
tarkabors, (íze karakteresebb, mint a feketeborsé),
15 dkg liszt, + 3 kanálnyi a hús forgatásához,
1 kávéskanál pirospaprika,
2-3 tojás,
olaj a sütéshez.
 
a körethez:
1 bögre kuszkusz (2,5 dl),
ugyanannyi forró víz,
1 doboz ananászkonzerv.
 A szűzpecsenyéről a hártyákat eltávolítjuk, ferdén felszeleteljük, sózzuk, tarkaborssal megszórjuk.  Lisztbe forgatjuk a szeleteket, így könnyebben rajta marad a massza.
A 2 tojást felverjük, a paprikás liszttel összekeverjük, a szeleteket beleforgatjuk, majd a forró olajon minden oldalról szép pirosra sütjük.
(Húscsipesszel forgassuk, hogy ne sértsük meg a húst.)
A megpirult húst kivesszük egy papírtörlővel bélelt tálba, így pihentetjük.
 
A kuszkuszt hőálló edényben leforrázzuk, átkeverjük és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.
Aztán a felaprózott ananászt és a levét és a kuszkuszhoz keverjük.
Pár szelet ananászt félreteszünk a tányér diszítéséhez.
Kellemes ízű, laza köretet kapunk, remek kísérője a sertésszűz szeleteknek.