Finom almás sütemény bátor nyúl konyhájából.

  • 2017.10.22.
  • 3

Finom almás sütemény bátor nyúl konyhájából.
Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom sütemény.
 
A tésztához:
5 db tojás,
15 dkg cukor,
3 evőkanál hideg víz,
fél citrom leve,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
fél citrom reszelt héja.
 
Az almatöltelékhez:
70 dkg alma,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 teáskanál őrölt fahéj,
20 dkg darált keksz,
fél citrom leve.
A tetejére:
10 dkg darált dió,
5 dkg reszelt csokoládé vagy tortadara.
 
A tojásokat a vízzel, cukorral, citromlével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát egy közepes méretű (22x37 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített tepsiben 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, két lapba vágjuk.
 Amíg a tészta sül, elkészítjük az almatölteléket.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A lábasban felmelegítjük a vajat, rátesszük az almát, cukrot, fahéjat és citromlevet. Lassú tűzön 5 percig főzzük, akkor keverjük bele a darált kekszet, amivel még további 5 percig főzzük. A töltelékbe kevés rumaromát is tehetünk. Kihűtjük.
Az egyik tésztalapra tesszük a töltelék 2/3 részét, ráhelyezzük a másik tésztalapot, arra kerül a maradék töltelék. Megszórjuk a darált dióval, a reszelt csokoládéval vagy tortadarával. 
Hűtőben egy órát pihentetjük, így könnyebben tudjuk szeletelni.