Cukkini sok kaporral.

  • 2017.07.27.
  • 1

Cukkini sok kaporral.
A cukkini nagyon egészséges zöldség, a zsenge darabokat használjuk ehhez az ételhez, mert a vitamin a héjában található. A kapor pedig remekül illik hozzá.
Igazán könnyű nyári ebéd vagy vacsora.
Liguria Olaszország legkisebb régiója, olívaolajáról is híres. Ez az étel is innen származik.

Hozzávalók:/ 4 adag
50 dkg cukkini, (2 zsenge darab)
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek olivaolaj,
8 dl zöldség alaplé,
0,5 dl száraz fehérbor,
150 ml főzőtejszin,
1 evőkanál keményítő,
fél mokkáskanál őrölt bazsalikom, (vagy friss levél apróra vágva)
1 nagy csokor kapor,
fél mokkáskanál bors,
só ízlés szerint.
 
Elkészítés:
A megmosott cukkini két végét levágjuk, majd negyedeljük és feldaraboljuk.
Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a cukkinit és a fokhagymát, pár percig együtt pároljuk.
Felöntjük a zöldséglével, fűszerezzük. Lefedve 25 percig főzzük.
Hozzáöntjük a bort és a keményítóvel elkevert tejszínt.
A tejszínhez adjunk pár kanálnyit a levéből, (egyneműsitjük) így elkerüljük, hogy csomós legyen az étel.
Megszórjuk a kaporral és egyet forralunk rajta.
Aki szereti , össze is turmixolhatja, de így sokkal mutatósabb.
 
Sült kolbásszal, virslivel, fasírttal, főtt tojással tálalhatjuk, mindenki saját kedve szerint.