Borbundás brokkoli.

  • 2017.07.16.
  • 5

Borbundás brokkoli.
Különleges köret rakott és natúr sültekhez, de önálló ételként is kiváló.

Hozzávalók: 4 személyre
50 dkg brokkolirózsa,
1-2 tojás,
10 dkg liszt,
1-1,5 dl fehérbor,
só, bors, 1 gerezd zúzott fokhagyma,
csipetnyi szódabikarbóna a brokkoli párolásához,
még 5 dkg liszt a forgatáshoz,
olaj a sütéshez.
 
A brokkolirózsákat 1 liter vízben a szódabikarkónával  5 percig blansírozzuk.
A szódabikarbónától megmarad a szép zöld színe. 
A levét leszűrve hagyjuk kihűlni, hogy ne törjön össze.
A tojást felverjük, a liszttel, a borral és a fűszerekkel összekeverjük.
Tejfölsűrűségü masszának kell lennie.
A brokkolirózsákat először lisztbe, majd a tésztába mártjuk és forró olajban szép aranysárgára sütjük.
Az olajból kivéve papírtörlőre szedjük. Ha nem takarjuk le, ropogós marad.
Tartármártás illik hozzá, ha önálló ételként fogyasztjuk.
Most gazdagon rakott pulykamell köreteként tálaltam, receptje a www.batornyul.blog.hu oldalon megtalálható.
 
Tipp: készíthetjük bor helyett sörrel is. Szalmaburgonyát is adhatunk mellé.