Cézár saláta bátor nyúl konyhájából.

  • 2017.07.06.
  • 1

Cézár saláta bátor nyúl konyhájából.
Egyszerűen isteni saláta a friss zöldségekkel!  Sok módon láttam már ezt a receptet, de én így készítettem és mindenkinek, kezdőknek is bátran ajánlom.

Hozzávalók: 4 adag
40 dkg csirkemell filé,
1 közepes fej jégsaláta,
1 közepes db lila hagyma,
2 ek mustár,
3 ek olivaolaj,
2 db paradicsom,
3 ek méz,
1 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint.
4 szelet toast kenyér pirítva (hozzá 2 evőkanál olivaolaj)
  
Öntethez:
3 dl natúr joghurt,
1 ek majonéz,
1 ek mustár (dijoni, ha van),
só ízlés szerint,
bors ízlés szerint.
 
Elkészítés:
A hús pácát készítjük el először: az olívaolajba a mustárt, mézet, sót, borsot és az összezúzott fokhagymát jól elkeverjük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, és a pácba helyezzük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára.
Közben az öntetet is elkészítjük: a joghurtot elkeverjük a majonézzel, mustárral, sóval és borssal.
A csirkemellet teflonos serpenyőben szép pirosra, több részletben megsütjük.
A sütőben 2 evőkanál olajon pár perc alatt megpirítjuk az apróra vágott kenyérkockákat.
Teljes kiőrlésű toast kenyeret vettünk, ezzel a legjobb.
A salátát összetépkedjük apróbbra, rátesszük a pirított kenyérkockát, a csirkemellet, a paradicsomot, az enyhén sózott lilahagymát és meglocsoljuk az öntettel.
Ha nem fogy el azonnal, összekeverjük, és hűtve tálaljuk. Az öntet íze így jól átjárja a kenyérkockákat is.
Jó étvágyat!