Tepsis pulykacsík zöldségekkel együtt sütve.

  • 2017.06.22.
  • 2

Tepsis pulykacsík vele sült zöldségekkel.
Hús és köret egyszerre készül el, könnyű és nagyon finom. 

Hozzávalók: 4 személyre
50 dkg pulyka darált hús,
2 tojás,
2 zsemle (tejbe beáztatva) vagy kenyérszelet is jó,
1 kis fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors,
fél-fél  mokkáskanál majoránna és gyömbérpor,
1 teáskanál piros paprika vagy piros arany (csemege),
só, bors ízlés szerint,
1 zsenge cukkini (20-25 dkg),
3 szem nagyobb burgonya,
fél kaliforniai paprika,
2 kisebb hagyma, vagy újhagyma,
2 evőkanál zsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez
 
Az apró kockákra vágott hagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, a préselt fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a tojást, a fűszereket a húshoz adjuk és összegyúrjuk. A pulykahúst bátrabban fűszerezhetjük.
A tepsit 2 evőkanál zsírral kikenjük, a vagdaltat középre belehelyezzük.
A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk, majd félbevágjuk, ezután csíkozzuk.
A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A paprikát felcsíkozzuk, a hagymát negyedeljük.
A hús mellé rendezzük, megsózzuk és hozzáadunk 1 dl alaplét vagy vizet.
Fóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve a húst meghintjük 2 evőkanál zsemlemorzsával és meglocsoljuk kevés olajjal.
Szépen megpirítjuk a tetejét (még kb. 20 perc).
Hús és köret egyszerre készül el, könnyű és nagyon finom.