Gömbcukkini töltve. Újdonság.

  • 2017.06.13.
  • 6

Gömbcukkini töltve.
A gömbcukkini újdonság a piacon, három színben kapható, ahogy a képen is látható. Elkészítve  könnyű és nagyon finom. Vegetáriánusoknak ajánlom hús nélküli betéttel.

Hozzávalók: 3 személyre
Személyenként 1 cukkini,
15 dkg csirkemell filé, vagy darált hús,
3 evőkanál párolt rizs vagy 2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevés kaliforniai paprika apróra vágva,
(só, bors, majoranna, petrezselyemzöld),
1 tojás,
reszelt sajt a tetejére,
olaj a tepsi kikenéséhez.
 
A cukkiniket megmosom, az aljából fél centimétert levágok, hogy egyenesen álljon a tepsiben.
A tetejét levágom kb. 1 centiméternyire, hogy szép kalap legyen belőle.
A cukkinik belsejét kanállal kikaparom és felaprítom.
A csirkemellet apró kockára vágom, vagy ledarálom.
Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinsztelem, ráteszem a húst, majoránnát, petrezselyemzöldet, paprikát, sót, borsot, a cukkini darabkákat. Pár percig együtt sütöm.
A tűzről levéve összekeverem a rizzsel (vagy zsemlemorzsával) és a tojással.
A cukkiniket megtöltöm. Ha a töltelékből kimarad, azt a kivájt kalapokba, illetve sütőformába rakom.
Kikent tepsibe helyezem a gömböket, a kalapokat, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 40 percig, pirosra sütöm.
 
Fantasztikusan könnyű, finom, nyári ételt kapunk.