Nagyon finom cseresznyés sütemény (100 szemes)

  • 2017.06.10.
  • 4

Nagyon finom cseresznyés sütemény (100 szemes).
Vendégvárásra kíváló recept, mert a nagy gáztepsibe éppen 100 szem cseresznyét raktam. Nagyon jó alaprecept, mert a cseresznye helyett más gyümölcsöt is tehetünk a tésztára.

Hozzávalók: 10 személyre:
30 dkg süteményliszt,
30 dkg cukor,
3 tojás,
3 dl tejföl,
2 csomag vaniliás cukor,
2 csomag sütőpor,
2 csipet só,
1 mokkáskanál fahéj,
1 citrom reszelt héja.
 tetejére:
7-10 dkg darált dió,
90-100 szem magozott cseresznye, ( kertünkben most apró szemű cseresznye termett, a nagyobbakból fele is elég lehet.)
20 dkg csokoládé ,
(felolvasztás után 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál vizet tegyünk hozzá, így könnyebben kenhető.)
 
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (folyékony tésztát kapunk) és sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a kimagozott cseresznyét.
200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük, a csokimázzal bevonjuk, majd szeleteljük.
A nagyon finom jelzőt kapta, mert a vendégek érkezése előtt azonnal elfogyott egy része.