Fűszeres sörben sült pulyka.

  • 2017.03.23.
  • 2

Fűszeres-sörben sült pulykamell.
Remek étel hétvégi ebédhez. Nagyon különlegesen finom, omlós lesz a pulyka a sörtől és a fűszerektől. Az is előny, hogy egyszerű az elkészítése.
Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom, a siker garantált.

Hozzávalók : 3-4 adag
50 dkg pulykamell, vagy felsőcombfilé,
1 teáskanál kakukkfű,
1 dl olivaolaj,
2 dl barna sör,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál tarkabors (őrölt),
1 teáskanál grill fűszerkeverék,
1 teáskanál só,
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kicsit kiveregetjük.
A fűszereket az olajjal és a barna sörrel összekeverjük, a hússzeleteket beleforgatjuk.
Hagyhatjuk fél órát állni a hűtőben, de azonnal lerakhatjuk tűzálló tálba vagy tepsibe.
Alufóliával lefedjük, majd a sütőt 180 fokra állítjuk , így sütjük 35 percig.
A húst megfordítjuk, de a fóliát rajta hagyjuk, és még további 30 percig sütjük.
Már a sütés felénél érezni fogjuk a fűszerek illatát, a hús pedig finom, omlós lesz.
A bulgurt vagy rízst ajánlom köretként.
A megmaradt sör kiválóan illik az ebédhez.