Bátor nyúl salátája.

  • 2017.02.16.
  • 5

Bátor nyúl salátája.
Kiváló saláta sültekhez, például csirketekercs mellé, hidegtálhoz, de pár szelet sonkával önálló étel is lehet. Vendégvárásra nagyon ajánlott, mert előre elkészíthető.

Hozzávalók 6 személyre:
50 dkg kifliburgonya,
3 tojás,
10 dkg trappista sajt,
fél zöldpaprika,
fél kaliforniai paprika,
fél fej saláta,
2 alma,
1 szál újhagyma zöldjével együtt,
2 dl majonéz,
3 dl 20%-os tejföl,
fél citrom leve,
1 evőkanál tejszines torma,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál porcukor,
fél mokkáskanál őrölt fehérbors.
Elkészítés:
A héjában főtt kifliburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a főzővízbe mindig tegyünk sót, így jobb ízű lesz. Azért ajánlom a kifliburgonyát, mert nem fő szét és könnyen szeletelhető.
Hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott paprikákat, a főtt, kockázott tojásokat, az almareszelőn lereszelt sajtot, a karikára vágott újhagymát, az apróra tépkedett salátát.
Ehhez a saláta középső leveleit használjuk.
Az almát meghámozzuk, citrommal megkenjük, így nem barnul meg, aztán a tálba belereszeljük.
A majonézt simára keverjük a tejföllel, a borssal, a sóval, tormával, porcukorral és ráöntjük a salátára. Óvatosan összekeverjük, legalább 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
 A tálaláshoz a félretett nagyobb salátaleveleket tegyük a tányérokra, paradicsomszeletekkel díszíthetjük.
Tipp: vendégváráshoz előző este elkészíthetjük, folpackkal letakarva hűtőben pihentetjük.