Fűszeres tejfölben sült csirke

  • 2016.08.11.
  • 6

Fűszeres tejfölben sült csirke.
Egyszerűen elkészíthető, különleges ízű csirkét kapunk. A siker garantált.

Hozzávalók: 4 személyre
65-70 dkg csirkemell
1 nagy dobozos tejföl (450 g)
2 gerezd fokhagyma reszelve.
összesen: 1 evőkanál majoranna, őrölt kömény, rozmaring,
1 kávéskanál pirospaprika,
1 kávéskanál só, bors.
10 -15 dkg sajt, a tetejére reszelve
A csirkemellet felszeleteljük. A jénai vagy más sütőtálat előkészítjük.
A nagy dobozos tejfölt beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a fűszereket, a csirkeszeleteket megforgatjuk benne és a sütőtálba sorban lerakjuk. A megmaradt fűszeres tejfölt a hús tetejére simítjuk, és alufóliával lefedve 50 percig sütjük 200 fokos sütőben.
Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. (Ha 10 dkg trappista és 5 dkg füstölt sajtot használunk, még ízesebb lesz.) Így sütjük tovább, amíg a sajt szépen megpirul. (Kb. 20 perc)
Körete lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs. Most kukoricás rizst készítettem hozzá.