Cigánypecsenye bátor nyúl módra

  • 2016.04.07.
  • 0

Cigánypecsenye bátor nyúl módra.
Gyönyörű tarját kaptam, már rég el akartam készíteni ezt a remek ételt. Már ettem étteremben, de az nem volt ilyen könnyű, így a család ízlésére formáltam a receptet.

Hozzávalók : 4 adag
80 dkg sertéstarja csont nélkül
10 dkg füstölt szalonna (mangalica vagy csemege)
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár (1 dijoni, 1 sima)
1 kávéskanál fűszerpaprika,
só, bors,
3 evőkanál olaj.
A fokhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük, pirospaprikába forgatjuk.
A serpenyőnkben marad a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
Miután a hússzeleteket elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk (20-25 perc).
Végül az igazi szín eléréséhez serpenyőben még oldalanként átsütjük.
Mivel a kevésbé zsíros ételeket szeretjük, így a látvány kedvéért csak kicsi kakastaréjra sütött szalonnákat sütöttünk.
A körethez: 1,2 kg krumpli, petrezselyemzöld.