Kinder Maxi King torta

  • 2018.08.11.
  • 1

Egy újabb tortával jövök, van pár már a blogon ITT. Ezt a tortát viszont a gyerekek és felnőttek nagy kedvence a Kinder Maxi King ostyaszelet ihlette. Nem nagy torta, de annál kiadósabb, garantáltan elég egy kicsi szelet és így legalább nem esünk túlzásba. A recept lehet bonyolultnak tűnik, de higgyétek el, csak nagyon részletes próbáltam lenni. Nem olyan nagy munka elkészíteni, de annál nagyobb öröm mikor ebéd után egy kávé mellé elfogyasztjuk!
Hozzávalók a tortalaphoz (kb. 18 cm-es csatos tortaforma):2 tojás 100 g cukor + 40 g a habba175 g liszt75 ml olaj75 ml tej2 tojás (szoba hőmérsékletű)1/2 cs. sütőporA tortalap elkészítése:A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sorban kimérünk mindent. Az egyik edénybe a lisztet a sütőporral.A másik edénybe a cukrot, tejet, olajat, tojássárgát.A harmadik edénybe a tojásfehérjét, csipet sóval, pár csepp citromlével.A negyedik edénybe a habba szánt cukor.A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá verjük.Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön. Rászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatosan elkeverjük a mixerrel (ne legyen bekapcsolva), majd magas fokozaton kb. 2 percig szép simára, kivilágosodásig verjük.A felvert tojáshabból 2-4 evőkanálnyit keverünk a masszához egy kézi habverővel, ezzel lazítjuk a sárga masszát, majd beletesszük az összes habot és simára keverjük kézi habverővel.Ezután tortaformába (18 cm-es) tesszük, aminek az alját papírral béleljük. A forma oldalára húzogassuk fel kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a felülete.170 fokon légkeverésen sütjük, kb. 30 percig, míg szép színt nem kap, a biztonság kedvéjért végezzünk tűpróbát. Hagyjuk kihűlni!Krém:250 ml tejszín250 g mascarpone4-5 púpozott evőkanál porcukor1 teáskanál vaníliakivonat1 tasak (Dr.Oetker) habfixálóA tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, majd még a keményedés előtt hozzáadagoljuk a porcukrot, végül a habfixálót, és kemény habot verünk.A mascarponet és a vaníliakivonatot is hozzádolgozzuk a robotgéppel.Tegyük hűtőbe.
Karamellszósz:1 evőkanál víz3 evőkanál kr. cukor30 g vaj2 evőkanál tejszínA vizet a cukorral feltesszük a tűzre forrni. Nem nagyon kell kevergetni csak mikor barnulni kezd.Mikor szép karamellszínű lesz, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Ne ijedjünk meg mikor sisteregve forrni kezd. Szépen kevergetjük míg krémes karamell szószt kapunk (1-2 perc). Félretesszük hűlni.Díszítéshez:2 db Kinder Maxi King szeletkét marék sótlan mogyoró (késes aprítóban durvára vágva)50 g Boci étcsokoládé50 g Boci tejcsokoládéfél evőkanál olajTorta összeállítása:A tortalapot középen két részre vágjuk.A kapcsos tortaforma palástját egy szép tányérra tesszük, amin tálalni szeretnénk majd a tortát. Belehelyezzük a tortalap levágott felső részét, a tetejével lefelé.Erre kenjük a krém felét, rácsorgatjuk a karamellszószt és hűtőbe tesszük, nehogy lefolyjon a karamell. 10 perc múlva tehetjük rá a tészta alsó felét, vágott felével lefelé vagyis az egyenes alsó rész keül felülre. Vegyük le a tortagyűrűt.A maradék krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát. Újra hűtőbe tesszük.A csokoládékat az olajjal vízgőz felett felolvasszuk.Óvatosan a tortára csorgatjuk és tetszés szerint díszítjük.Hűtőbe tesszük min 1 órára.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!