Nutellás banántorta, 4 év múlva újra - 18 és 8 éves babáimnak ♥

  • 2017.01.30.
  • 7

Ezt a mennyei tortát 4 éve sütöttem először és azóta sem, mert mindig jött valami újabb kihívás. Egyébként 2016. május óta sajnos nem hoztam új receptet, mert az életem kicsit zsúfolt lett és palacsintán kívül nem nagyon sütök nagy volumenű édességeket. Bevallom iszonyúan hiányzik és tervezem, hogy újra belevetem magam a receptek világába, de az még jó pár hónap, mondjuk elsőre annyi, hogy a konyhámat újra birtokba vehetem, mert most nemigen van benne hely fotózni és kreatívkodni.Erre a tortára azért esett újra a választásom, mert Esztim megkért, hogy a születésnapjára süssek végre egy házi tortát, mert szerinte az enyém mindennél finomabb.Ahogy 4 éve úgy most is hatalmas sikert aratott! Egyszerűen fenséges édesség és aki rászánja magát, hogy az egyébként csalókán bonyolult receptet átolvassa és elkészítse, megérdemelten bezsebelheti a kapott dicséreteket.9 főre készült, de másnapra is maradt még úgy 4 emberes adag, úgyhogy e mellé nem kell más édességet készíteni, mert kiadós.A tetejét díszíthetitek ahogy tetszik, én most mindenféle jóval megpakoltam és higgyétek el,
komoly harc folyt a finom puha klasszikus zselécukorért, mind a férfiak mind a gyerekek között. ☺Esztim 18 éves nagylány lett, el sem hiszem, de azt sem nagyon fogom fel, hogy a kicsi Annám betöltötte a 8. évét.Most is csak azt tudom kívánni nektek kincseim, hogy legyetek nagyon boldogok, találjátok meg az életben azokat a személyeket és elfoglaltságokat akik és amik ezt a boldogságot beteljesítik. ♥ Szeretlek benneteket! ♥
Hozzávalók:4 tojás200 g porcukor2 cs. vaníliás cukor200 ml olaj 200 ml tejszín100 g liszt100 g étkezési keményítő1 evőkanál kakaópor 1 cs. sütőpor
A tészta összeállítása:A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A 27 cm-es tortaformába tegyünk méretre vágott sütőpapírt. A lisztet a keményítőt, kakaót és a sütőport összekeverjük.A tojást a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a tejszínt is belekeverjük. A lisztes keveréket is hozzáadjuk, felváltva az olajjal. Ne ijedjünk meg, hogy túl hígnak tűnik, jók a mennyiségek! :))Simítsuk a tésztát a formába és kb. 40-50 perc alatt megsütjük, végezzünk tűpróbát.Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.Krém:500 g mascarpone250 g tejszín (hideg!)8 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)100 g étcsokoládé leforgácsolvaNutella3 nagy banán vagy 4 kisebbA krém és a torta összeállítása:A mascarpone-t a cukorral és a tejszínnel kemény habbá verjük, majd a csokiforgácsot szilikonlapáttal beleforgatjuk.A tészta egyik felét tegyük egy szép tálra és csatoljuk köré a tortagyűrűt.Kenjük meg nutellával, majd a banánokat hosszában félbevágva helyezzük el rajta.Kenjük át a banánok felületét citromos ecsettel.A krémet kanalazzuk a banánokra és
simítsuk el, majd a tészta másik felével borítsuk be.Mehet a hűtőbe a trüffel krém elkészítéséig.
Trüffel krém:150 g tejcsoki50 g étcsoki100 g puha vaj1 dl tejszínKrém elkészítése:Vizet forralunk egy lábosba és mikor gyöngyözni kezd, félrehúzzuk a tűzről és a csokikat meg a vajat egy fém tálba a lábosra tesszük a gőz fölé. Kevergetve olvasztjuk össze a csokit és vajat, közben félidőben egyszer még visszarakjuk a tűzre a lábost, hogy a víz újra felforrjon. Ezután már szépen összeolvad a vaj a csokival.A tejszínt felverjük, majd a csokihoz keverjük.Hogy könnyebben kenhető legyen és ne folyjon 10 percre a hűtőbe tesszük, majd robotgéppel átkeverjük. Szépen beborítjuk a tortát.Habfixálóval felvert tejszínnek díszítjük.