Spenótos nokedli, tejszínes csirkével

  • 2015.10.26.
  • 1

Bevallom a spenót a gyengém, hetente készítek főzeléket, sőt ha Győrbe megyünk és gyorsan kell ebédelni, akkor a kedvenc helyemen spenótot szoktam kérni fasírozott pogácsával. :))Szóval most egy olyan spenótos nokedlit hozok, amit akár magában, sajttal megszórva is szeretek. Süteménnyel nem szolgálhatok, mert nem nagyon készül mostanában, bár hetek óta ki vagyok éhezve egy krémes vagy kelt tésztás csodára, ugyanis régen nem ettem már házi finomságot. Se kedvem se időm, de azért igyekezni fogok és néha kaptok sütireceptet is.


...remélem! :))4 fő részéreHozzávalók a nokedlihez:350 g fagyasztott spenót300 g liszt3 tojáshideg vízsó+ 1 gerezd fokhagyma és vajHozzávalók a tejszínes csirkéhez:3 filézett csirkemell1 gerezd fokhagymasó, bors, házi ételízesítő250 ml igazi tejszín (nem főző!)1 jó marék reszelt sajtElkészítés:A fagyasztott spenótot kiengedjük és lecsepegtetjük, majd a sóval liszttel tojással elkezdjük összedolgozni, miközben apránként adagoljuk a hideg vizet, míg egy sűrű krémszerű masszát nem kapunk.Felforraljuk a vizet és kiszaggatjuk a galuskákat, majd finom vajra kiszedjük és összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a vaj kellemes íze.A hagymát felaprítjuk és kevés zsíron megdinszteljük.A csirkemellet felkockázzuk és rátesszük, fehéredésig nagy lángon sütjük, közben többször átkeverjük.Takarékra vesszük sózzuk, borsozzuk ételízesítővel meghintjük és fedő alatt megpuhítjuk.Mikor már elég puha felöntjük tejszínnel, rányomjuk a fokhagymát és belekeverjük a reszelt sajtot. Kicsit hagyjuk rotyogni, majd lezárjuk és fogyasztásig lefedjük.
Jó étvágyat!