Cseresznyés csokoládétorta

  • 2015.06.10.
  • 9

Apa szerint a legfinomabb csokitorta, amit valaha evett! Ugye akkor nem kell tovább bizonygatnom, hogy milyen is lett és miért érdemes elkészíteni. No talán még annyit, hogy pik-pak elkészültem vele, és a recept hosszúsága, csak a pontos és könnyű munkát segíti, nem a bonyolultságát sugallja. Ja, és igazi csokoládé van benne! :)Úgyhogy hajrá!Hozzávalók
23 cm-es tortaformához, a lapokhoz:4 tojás160 g cukor120 g liszt40 g kakaópor2 kávéskanál sütőpor4 evőkanál olaj4 evőkanál vízA csokoládékrémhez:80 g tejcsokoládé80 g étcsokoládé75 g vaj250 g mascarpone (Szarvasi!, Nem valami olcsó, mert azok túl hígak!)1 teáskanál vaníliaaroma1 evőkanál méz100 g porcukor átszitálva---------------------------------------------Pár kanál meggylekvár, vagy eper a piskótalap kenéséhez.2 marék magozott cseresznye, rumos cukros lében kicsit felfőzve.(a receptben leírom hogyan, de nyugodtan használhatunk, befőttet is, ott ezt a főzős műveletet elhagyjuk)---------------------------------------------250 g tejszín1 csomag Dr.Oetker habfixáló2 evőkanál porcukor---------------------------------------------pár cseresznye, mentalevél, csokiforgács a díszítéshezElkészítés:A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tortaformát sütőpapírral béleljük.Robotgéppel habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, legalább 10 percen keresztül, míg
szép magas habot kapunk A tál szélénél a krémbe öntjük az olajat és a vizet és tovább verjük pár percig.Kézi habverőre váltunk és óvatosan belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is. A formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.A cseresznyéket kimagozzuk és 2 evőkanál rummal, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál cukorral kicsit forraljuk, majd félretesszük hűlni.A csokoládékrémhez vízgőz felett megolvasszuk a csokoládékat és a vajat.Szoba hőmérsékletűre visszahűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponet, a vaníliát és a mézet.Hozzáadjuk az átszitált porcukrot, és simára keverjük.A tortalapot kettévágjuk a tetejét felfordítva egy tálra tesszük, megkenjük a lekvárral (ne sajnáljuk!), rásimítjuk a csokoládés krém felét, majd a lecsepegtetett rumos cseresznyével kirakjuk a krémet.Az alsó tésztalapot felfordítva, tehát a szép egyenes aljával felfelé a cseresznyés krémre helyezzük és a maradék csokoládékrémmel megkenjük.A tejszínhabot a habfixáló csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük, majd feldíszítjük a torta oldalát és tetejét.Cseresznyeszemekkel, mentalevéllel, és ha van színezett csokoládéforgáccsal díszítjük.Hűtőbe tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki, úgy még finomabb!
Jó étvágyat!A tészta alapja Mohától: itt