Májgombócleves

  • 2015.05.02.
  • 5

Apával levesesek vagyunk, nagy örömömre már jó ideje Eszti is osztozik velünk eme rajongásunkban. Igazán nem tudok sorrendet felállítani, mert a blogon található levesek közül mind dobogós, viszont amit éppen utoljára készítek az veszi át a vezető helyet. :))Ha még nem próbáltátok, akkor éppen itt az ideje. :)Leveshez:1 vöröshagyma3 szál sárgarépa2 szál fehérrépa2 marék zöldborsó1 kicsi karalábé vagy egy közepesnek a fele1
db krumpli1 evőkanál petrezselyemsó, bors, ételízesítőhúslé, de a víz is jóMájgombóchoz:4 nagyobb csirkemell1 zsemle áztatva1 evőkanál petrezselyem1 tojás2-3 evőkanál zsemlemorzsasó, bors, ételízesítőElkészítés:A zöldségeket megpucoljuk és felvágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, amit egy lábosba kicsi zsíron megdinsztelünk.Hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket, ízesítőket és felöntjük 3 liter
húslével vagy vízzel.Fedő alatt puhára pároljuk, ha kell utánaízesítjük.A májat kikaparjuk az áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, tojással, petrezselyemmel, fűszerekkel és ízesítőkkel összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá amivel sűrű krémes masszát kapunk.A felforrt levesbe szaggatjuk teáskanállal, majd 2-5 percig még főzzük és kész is.
Jó étvágyat!

Címkék

Leves Csirkemáj