Bounty kalács

  • 2015.05.10.
  • 1

Azt hiszem ez a kalács rendesen átvette a vezető szerepet az édes kelt tészták között. Fotózni sem volt egyszerű mert mindenki enni akarta az első szelet kóstolása után. Rólam nem mondható el, hogy bounty csokoládé rajongó lennék, sőt! Viszont ez a kalácsba zárt csokoládés kókuszréteg szerelem volt első kóstolásra. Szerencsére csak egy rúd lett ebből a mennyiségből, mert szünet nélkül ott ólálkodom körülötte, úgyhogy aki szereti ezt az ízvilágot, rögtön dupla adaggal indítson! :)
Hozzávalók 1 kalácshoz:250 g liszt25 g friss élesztő50 g cukor50 g olvasztott vaj80 ml meleg tej1 db tojás, közepes méretcsipet sóKókuszos töltelék:120 ml tej70 g cukor20 g vaj1 tk vanília aroma100 g kókuszreszelékCsokoládé töltelék:1,5 tábla tejcsokoládé, de lehet étcsokoládé isElkészítés:A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. Ha felragad a tál oldalára ez a kevés tészta akkor igazítsuk a tál közepébe és folytassuk a dagasztást úgy 5 percig. Fedjük le egy konyharuhával és 20 percig hagyjuk kelni.Ezután tegyük egy kiolajozott tálban, takarjuk le folpackkal és tegyük a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de legalább 4 órára.Másnap vegyük elő és hagyjuk kicsit melegedni kb. 30-40 percig. Ezalatt elkészítjük a kókusztölteléket.A tejet, vajat, cukrot és vaníliaaromát melegítsük fel, míg a cukor el nem olvad (de ne forraljuk!) és keverjük össze a kókuszreszelékkel, majd tegyük félre hűlni.Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, úgy, hogy a másfél táblacsokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk tegyük át zsírpapírral bélelt tepsire, ott folytassuk az összeállítását.A kókuszréteget a középső sávba kanalazzuk és igazítjuk, majd rátesszük az egész és fél táblacsokit.A tészta két oldalát éles késsel vágjuk be, fontos, hogy azonos számú csíkot vágjunk.A fotón látható, hogyan kell ezt tenni. A tésztacsíkokat felváltva hajtogassuk a csokoládé tetejére.Takarjuk le és hagyjuk 30 percig szobahőmérsékleten pihenni.Sütés előtt kenjük meg egy kis vízzel elkevert tojássárgával és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára, kb. 30 perc.Hagyhatjuk kihűlni, hogy könnyen szelhető legyen, de igazán akkor finom mikor még folyékony a belsejében a csokoládé.Forrás: ITTJó étvágyat!