Csirkeszívből és zuzából vegyespörkölt

  • 2014.08.26.
  • 6

Apa kedvence a zuzapörkölt, jaj hogy utálom pucerálni, de olyan szépeket találtam a boltban, hogy nem volt szívem otthagyni, sőt melléje még vettem csirkeszíveket is. Sosem szerettem egyiket sem, de mióta férjem kedvéért néha elkészítem, az ilyen nem szeretem ételek azonnal kedverem valók lesznek, talán mert úgy készül, ahogy nekem is megfelel. Ennél a lényeg, hogy vajpuha legyen, különben meg nem eszem.
Hozzávalók:400 g csirkeszív400 g zúza3 vöröshagyma1 paprika1 paradicsom3 evőkanál kacsazsír vagy sertészsír1 evőkanál pirospaprikaElkészítés:A szíveket, kettévágjuk, én a csőszerű feltűnően kikandikáló eret, le szoktam vágni, hogy ne nézzünk farkasszemet, mikor már eszem. :))A zuzát kis falatokra vágjuk és jól megtisztítjuk.A hagymákat apró kockára vágjuk. A paprikát paradicsomot szintén felkockázzuk.A zsíron kicsit megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a szíveket és a zúzát, fehéredésig sütjük majd a paprika és paradicsomkockákat is beletesszük. Ízesítjük sóval, házi ételízesítővel és pirosparikával és felöntjük annyi vízzel (kb. 2-3 dl), hogy éppen ellepje.Fedő alatt nagyon puhára pároljuk, szerintem több mint egy óra. Én kuktában készítettem és 35 perc alatt finom puha lett. Miután levettem a kukta fedelét, még utána ízesítettem és bő zsírjára sütöttem.Házi nokedlivel tálaltam.
Jó étvágyat!