Cseh krémes

  • 2013.09.14.
  • 7

Most egy nagyon finom süteményt készítettem el, amit évek óta szerettem volna kipróbálni, de féltem tőle, pont úgy mint a mézes krémes lapjaitól. Kedves Anyósom receptje, először valamikor 15 évvel ezelőtt ettem nála és azóta is csak akkor, ha ő megsütötte. Mostanában már bátrabb vagyok ezért tudtam, hogy itt az ideje a sütésnek. Az alsó réteg nagyon vékonyra sikeredett első ránézésre, de mikor a krémet rákentem, már egy kicsit fellélegeztem, a fotókat elnézve pedig szerintem nagyon szép lett! Arról már nem is beszélek, hogy isteni! :)Amúgy ez a recept megtalálható a "Kisalföld receptjei 9."
c. könyvben is.Ha jól emlékszem Panna írta egyszer, hogy ez az egyik kedvenc sütije, remélem kipróbálja Veletek együtt! :)Hozzávalók:2 ostya/nápolyi lap (Egy nápolyilap mérete 30 cm x 15,5 cm)6 tojásfehérje200 g porcukor200 g darált dió4 csapott evőkanál zsemlemorzsaKrém:250 g puha vaj200 g porcukor3 dl tej6 tojássárgája1 csomag vaníliapuding1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A gáztepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tojásfehérjéket a 200 g porcukorral kemény habbá verjük.Belekeverjük a darált diót és a zsemlemorzsát.Ezt a habos krémet a nápolyira kenjük és 180 fokon kb. 20 percig sütjük, vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!A puha vajat a porcukorral habosra keverjük.A tejből, a tojássárgákból, a pudingporból a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Hideg vízbe állítva a lábost, sűrűn megkeverve kihűtjük, majd robotgéppel összedolgozzuk a cukros vajjal.Rásimítjuk a megsült alapra majd reszelt étcsokoládéval díszítjük.Tegyük hűvös helyre, hogy szépen szelhető legyen, bár én szobahőmérsékleten szeretem a legjobban.A fotózáshoz ezt a gyönyörű rózsa mintás desszertes tányért és a rózsás teáscsészét a Sütni Főzni webáruház biztosította. Akinek tetszik vagy szereti az igényes és szép kerámiákat annak ajánlom figyelmébe ezt az oldalt. Amennyiben érdekel titeket egy kedvezményes vásárlás, akkor itt a jobb oldali sávban a SütniFőzni emblémánál megtaláljátok a feltételeket.
Jó étvágyat!

Címkék

Dió Krémes