Töltött tarja - zabpelyhes, csirkemájas töltelékkel

  • 2013.06.10.
  • 0

A zsemle nálam már nem játszik ezért kellett megvariálnom a tölteléket, ami szerintünk nagyon jól sikerült.Garantálom, hogy aki kipróbálja az nem fog csalódni! :)
Hozzávalók:10 szelet tarja2 bögre kb. 4-5 dl zabpehely5 csirkemáj1 tojás1 nagy fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1 nagyobb sárgarépa2 ek. petrezselyem1 teáskanál házi ételízesítő1 téáskanál medvehagymasó, borsElkészítés:A tarja szeleteket kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk.A zabpelyhez vízbe áztatjuk egy 10 percre majd szűrőbe téve kinyomkodjuk belőle a vizet.A megmosott csirkemájakat szétkaparjuk.A sárgarépát a kis lyukú reszelőn lereszeljük.A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük.Mikor kihűlt akkor az összes hozzávalóval egynemű masszává keverjük.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A húsokat egyenként megtöltjük, majd feltekerjük és hústűvel rögzítjük.A tepsi alját zsírral megkenjük és a tekercseket szépen egymás mellé fektetjük.A tetejüket megsózzuk és lefedve, két órára 180 fokon sülni hagyjuk.Ellenőrizzük, hogy puha-e a hús, majd fedő nélkül kicsit visszatoljuk pirulásig.Salátával tálaljuk, nálunk csicsókás kenyér volt még mellé.Jó étvágyat!