Néger szelet eredeti kalóriabombaként és egészségesen

  • 2013.05.16.
  • 5

Ő egy nagy kedvenc, de még sosem osztottam meg Veletek. A kis receptes füzetemben az első oldalon található! :)) Muszáj volt kitalálnom egy egészséges verziót, mert már nem akarok visszatérni a fehér cukor és fehér lisztek társaságába. Egyre jobban érezzük az egészséges ételek hatását, és végre éhségérzet nélkül jóllakottan telnek napjaink. Amint látjátok az édességekről sem kell lemondanunk!
Hagyományosan, fehér liszttel és cukorral, 40 x 23 cm-es tepsibeTésztához:6 tojás sárgája150 g vaj v. margarin250 g cukor50 g kakaópor1 kiskanál szódabikarbóna2 dl tej250 g lisztbaracklekvárHabhoz:6 tojásfehérje300 g porcukor1 kiskanál citromléCsokimáz:80 g vaj20 g kakaópor80 g porcukorLelkiismeret nélkül ehető változatban, cukor- és fehér liszt mentesen, fele mennyiséggel, 33 cm-es tortaformában.Tésztához:3 tojás sárgája60 g kókuszzsír50 g xilit1 evőkanál ezerédes folyékony édesítő25 g kakaópor1 kiskanál szódabikarbóna1 dl tej60 g zabliszt40 g Norbi liszt Low-Carb Flour25 g darált dióbaracklekvárHabhoz:3 tojásfehérje150 g porcukor xilitből1 kiskanál citromléCsokimáz:40 g kókuszzsír10 g kakaópor40 g porcukor xilitbőlElkészítés mindkét verzióra ugyanúgy alkalmazható:A sütőt előmelegítjük 180 fokra.A tepsit vagy tortaformát kibéleljük sütőpapírral.A tojássárgákat a cukorral (xilittel, édesítővel), vajjal habosra keverjük.A szárazanyagokat a szódabikarbónával összekeverjük és hozzádolgozzuk a tojásos vajas krémhez a tejjel felváltva.A formába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.Mikor megsült hagyjuk kihűlni, majd megkenjük baracklekvárral.A tojásfehérjéket a cukorral (xilittel) és a citromlével, gőz felett kemény habbá verjük és rásimítjuk a lekváros tésztára.Hűtőbe tesszük amíg a csokimázat elkészítjük.A mázhoz valókat összeolvasztjuk és a habra kenjük.Tegyük egy órára hűtőbe.
A SPAR áruházban kapható ez a Pacific kajszibarack dzsem, sztíviával édesítve, isteni finom!
Jó étvágyat!