Csokoládés, kókuszlisztes kalács - Liszt és cukormentes, Paleo

  • 2013.04.17.
  • 7

Most egy szintén liszt és cukormentes, Paleo kalácsot hozok, ezt ettük reggelire, és vacsorára 2-2 szelettel. Rendszeresen fogom sütni, mert nagyon de nagyon finom lett! Sőt még kirándulni is vittünk belőle és így nem valami bolti csokira kellett fanyalodnunk, mikor ránk tört a nassolhatnék.

Hozzávalók:50 g mandulaliszt50 g kókuszlisztfél teáskanál szódabikarbóna6 nagy tojás130 g xilit, nálam egy evőkanál Ezerédes folyékony édesítő8 dkg kókuszzsír vagy esetleg vajcsipet só2 evőkanál kókusztejfél citrom leve1 kiskanál vaníliaaromakb. két maroknyi cukormentes étcsoki darabokTetejére:50-100 g cukormentes étcsokikókuszreszelékElkészítés:A liszteket és a szódabikarbónát összekeverjük.A puha zsírt vagy vajat a xilittel, sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és nagyjából habosra keverjük. Mehet hozzá a kókusztej, a vaníliaaroma és a citrom leve és szakaszonként a lisztes keverék. Végül a csokoládédarabokat is beleforgatjuk.A tojásfehérjéket külön habbá verjük majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.Sütőpapírral kibélelünk egy gyümölcskenyér vagy őzgerinc formát, belekanalazzuk a tésztát és 180 fokon kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!Az alapötlet innen származik.